Bachbloesem voor honden

Elke hond kan emotionele problemen hebben , Of dit nu een herplaatste hond is, een hond uit het asiel of gewoon het pupje dat je al hebt vanaf een week of 8.
Het zou heerlijk zijn als daar een simpele oplossing voor was, die is er ook in de vorm van Bachbloesems. Honden zijn fantastisch om bachbloesems aan te geven, ze zijn puur, ze doen niet alsof.
Het helpt of het helpt niet, ik zal de laatste zijn die beweert dat je hiermee elke hond kan helpen, soms zijn er te veel problemen maar kleine wondertjes heb ik toch wel gezien in mijn werk als Bachbloesems therapeut.

Wat zijn bachbloesems?

Bachbloesems zijn een onderdeel van de natuurgeneeskunde.
Ze werken in op een diep spiritueel niveau, oorspronkelijk werden Bachbloesems vooral gebruikt voor mensen, In de loop van de tijd heeft men bemerkt dat de bloesems ook prima werken bij dieren.
Over de hele wereld gebruiken hondengedragstherapeuten de remedies,ze zijn ontdekt door Dr. Edward Bach.
Een arts die een goedlopende praktijk in Londen had aan het begin van de vorige eeuw, deze arts had veel interesse in de mens achter de ziekte en ontdekte dat uit de hand gelopen emoties konden leiden tot ziekten. Dit is eigenlijk hetzelfde als dat stress kan leiden tot een aandoening als burnout, depressie en dergelijke. Dr. Bach was zijn tijd ver vooruit.
Hij had het idee dat hij in Londen achter de feiten aanliep en gaf zijn goedlopende praktijk op, hij verhuisde naar het platteland waar hij was opgegroeid, naast een goede arts was hij ook zeer gevoelig.
Dag in dag uit struinde hij door de natuur om planten te zoeken die emoties weer terug in balans konden brengen , hij merkte dat hij bij sommige planten bepaalde emoties kon voelen, Angst, woede, onzekerheid. Hij wist nu welke planten in aanmerking kwamen maar hoe kon hij ze verwerken tot medicijn? daar vond hij de oplossing voor op een vroege ochtend toen hij dauw zag liggen op het blad van een bloem. Bach besefte dat de dauw door inwerking van de zon de eigenschappen moest dragen van de plant.

Ook kwam hij tot de conclusie dat er 7 groepen van emoties moesten zijn.

- Angst
- Onzekerheid
- Onvoldoende interesse in het heden en nu
- Eenzaamheid
- Overgevoeligheid
- Moedeloosheid en wanhoop
- Overbezorgdheid voor anderen

Bachbloesems helpen als een emotie uit balans is, te ver doorgeslagen naar één kant krijgt men klachten. Zolang de emoties in evenwicht zijn is een mens/hond stabiel en tevreden.

Zijn Bachbloesems gevaarlijk?
Nee, ze zijn volledig veilig te gebruiken. Je kunt zelfs als meerdere honden uit een waterbak drinken hier druppels voor één hond in doen. Als je de druppels niet nodig hebt zullen ze niet werken.

Zijn de bloesems verslavend?
Nee, je kunt ze langdurig innemen.

Kunnen ze bij andere medicijnen worden ingenomen?
Ja, ze kunnen bij elk soort medicijn worden ingenomen. Ook zwangere teefjes mogen Bachbloesems evenals pups.